Не дарма кажуть, що жінки з Венери. Парадокс, але власниці звичайного волосся замислюються його завити, коли дівчата з кучериками мріють про розгладження. Останнім, салонна індустрія пропонує різноманітність випрямляючих послуг: кератин, хімічне випрямлення, нанопластику, ботокс. У цій статті експерти Бразил-Проф дадуть повну інформацію про нанопластику волосся і випрямленні. Ми розповімо привабливі сторони процесу і відкопаємо завали з «підводними каменями».

 

Що таке нанопластика?


Нанопластика - це професійний засіб призначений для виконання салонної процедури випрямлення волосся. Є альтернативою кератину. Використовується перукарями, стилістами, фахівцями і деякими майстрами в домашніх умовах. Головне завдання нанопластики волосся: розгладити, надати прядкам гладкість і блиск, прибрати пухнастість, позбутися від сплутаності. За запевненнями виробників, ефект зберігається 6 місяців, враховуючи нормальну "експлуатацію". Допускається регулярне миття голови і користування феном.

 

Походження наносоставов

Батьківщиною нанопластики прийнято вважати Бразилію. Країна є прородичем сфери кератинів, що з'явилася в 1991 р. точна дата появи нанокератину відсутня у відкритих джерелах, відомо лише те, що в 2011 р. нанопластика дісталася до ринків СНД, Росії та України.

 

Безпека продукту та послуги

На сьогодні, нанопластика для волосся вважається найбезпечнішою і ефективною методикою серед всіх, розроблених для кератинового догляду. Не без мінусів, але про це пізніше. Нано-склад базується на натуральних, активних біологічних кислотах, що дозволяють отримати максимально рівні, блискучі і доглянуті локони з рядом корисних мікроелементів і вітамінів. Виробники заявляють, що в складі застосовуваного засобу немає компонентів, здатних завдати шкоди. Тільки корисні органічні речовини: лактоза, колаген, кератин і ряд амінокислот, за рахунок яких досягається випрямляючий ефект.

 

Топ 7 відмінностей нанопластики від кератину

 

  1. Інгредієнтний склад. Основна відмінність нанопластики від кератину це компоненти в складі, хоч ці два засоби і націлені на досягнення одного результату. У кератині містяться формальдегід або його похідні, а нанопластика більш натуральний засіб.
  2. Інструкція виконання процедури. Важлива особливість - кератинування робиться простіше і швидше. Це важливо враховувати завсідникам салонів краси які стоять перед вибором, між двома послугами
  3. Призначення. Нанопластика має велику силу випрямлення і призначена для витягування тугого завитка і афро кучерів. Також кератин має більш живлячі властивості за рахунок масел, а нанопластика навпаки підсушує волосся.
  4. Комфорт при використанні. Кератин на відміну від нано засобу має яскраво виражений запах, в той час як нано практично не відчувається при роботі з нею.
  5. Гіпоалергенність продукту. Кератин в рідкісних випадках може викликати індивідуальну непереносимість через високу концентрацію масел. Нанопластика не здатна викликати алергію. Допустимо використання вагітним і годуючим жінкам.
  6. Вартість. Ціна цього продукту вище. Відповідно і вартість послуг знаходиться на більш високому рівні.
  7. Без глибокого очищення. Можливість застосовувати продукт без професійного шампуню ШГО на сухе або вологе волосся в залежності від рекомендацій зазначених в протоколі. Але це скоріше для "польових" умов. Зазвичай волосся готують до процедури.

 

Що необхідно для процедури? Які інструменти та аксесуари?

Список аксесуарів не відрізняється від набору для кератинування. Потрібно купити:

 

  • Нанопластику для волосся (склади можна вибрати в нашому магазині)
  • Латексні або нітрилові рукавички
  • Маска (з нанопластикою це пункт не обов'язковий)
  • Професійний утюжок з плаваючими пластинами
  • Пеньюар для захисту від попадання рідин на клієнта
  • Перукарський фартух з кишеньками для затискачів
  • Затискачі для фіксації локонів (вони ж крокодили)
  • Плоский гребінець з карбону з частими зубчиками
  • Набір аксесуарів (кисть, лопатка, миска)
  • Потужний фен з холодним і гарячим режимом

 

Повна інструкція як робити процедуру

Вона може зайняти досить тривалий час (до 5 годин), особливо якщо ви володієте пишним, густим, кучерявим і довгим волоссям. Проводиться за наступним планом:

 

  1. Перед використанням струсіть пляшку. Позбавляємося від осаду;
  2. Процедуру нанопластики волосся дозволяється робити і без миття голови, але для кращого ефекту краще змити будь-яку косметику. Навіть якщо ви кілька днів тому використовували маску, потрібно видалити всі її залишки. Для цього варто використовувати ШГО-шампунь глибокого очищення, здатний розкрити лусочки, а не тільки змити жир, бруд і косметику. Після цього пасма просушуються, часом повністю і з застосуванням низькотемпературного режиму. На миття і просушування може піти від 10 до 30 хвилин;
  3. Засіб (емульсія) наноситься особливим коротким пензликом, не зачіпаючи коріння (як мінімум за 1 см до коренів волосся). На це може знадобитися від 30 до 60 хвилин. Не бійтеся наносити з наявністю надлишку, так як нанопластика добре всмоктується;
  4. Локони розчісуються, щоб засіб рівномірно розподілився, а після вам потрібно почекати від 60 до 90 хвилин, визначаючи витримку по жорсткості і щільності завитка. Звичайно, час вказано приблизно, оскільки у кожного засобу свої рекомендації по витримці;
  5. Волосся промивається під водою без шампуню, голова просушується за допомогою фена на 100%, без використання рушника. На це, зазвичай, йде від 20 до 40 хвилин;
  6. Всі локони розподіляються на дрібні прядки (по 1 см), кожну з яких прогрівають спеціальним утюжком. Обов'язково дотримується температурний режим - від 200 до 230 градусів для жорсткого волосся, і від 170 до 190 градусів, для пошкодженого або пофарбованого. Кожна прядка вимагає декількох проходів праскою — від 7 до 12, в залежності від стану волосся і його міцності. На це йде, в середньому, півтори-дві години;
  7. Голова знову миється шампунем без сульфатів, після волосся обробляються бальзамом. Це можна, втім, зробити і вдома, але до цього етапу не можна робити ніяких зачісок — волосся повинне бути розпущеним.


Це стандартна процедура. Звичайно, випускається безліч препаратів, що мають різний склад і технологію використання, через що етапи коригуються досвідченим майстром. Вони можуть мінятися місцями або доповнюватися (припустимо, нанесенням спеціальної олії).

 

Процедура завершена! Приклад результату "До" і "Після"

Явні переваги методу

 

Серед явних переваг нанопластики слід виділити наступні:

 

✅ Найвища безпека для людини, в порівнянні з аналогами;

✅ Ніякого печіння або неприємного запаху, під час термічної обробки волосся;

✅ Поєднується лікуючий і естетичний ефект;

✅ Незначний ризик виникнення побічних реакцій - алергії або лупи, оскільки склад не контактує зі шкірою голови;

✅ Можливість отримати тривалий результат - до 6 місяців;

✅ Прискорення росту волосся, захист від несприятливого зовнішнього впливу, усунення зайвої жирності;

✅ Просте укладання і догляд в майбутньому.

 

Явні недоліки методу

 

Серед " мінусів», які обов'язково потрібно враховувати:

 

❌ Втрачається певний відсоток обсягу - зачіска перестає пушитися, і це нормально. Але не в тому випадку, якщо ви бажаєте отримати саме об'ємну зачіску;

❌ Змінюється відтінок волосся. Натуральні локони лише злегка світлішають, а ось фарбовані можуть втратити до 2 тонів. Дану проблему можна частково вирішити за допомогою протектора кольору;

❌ Нанопластика для волосся вимагає в 2 рази більше часу в порівнянні з класичною процедурою кератинового випрямлення через довгу витримку;

❌ Потрібен більш досвідчений фахівець здатний успішно впоратися з цією процедурою.

 

FAQ. Популярні питання та відповіді


Чи є жінки, яким нанопластика не підходить?

Дана процедура не рекомендується блондинкам, на освітлене, пошкоджене, тендітне волосся. Адже воно просто не зможе витримати вплив високої температури і впливу кислот які його висушать. І це ще один неприємний парадокс - нанопластика призначена для зміцнення, але може використовуватися з спочатку здоровими локонами.

 

Чи є відмінності нанопластики від кератинового випрямлення, або це різні назви одного і того ж методу? Чи не є нанопластика ламінуванням або шайнінгом?

Це абсолютно різні методи і розглядати їх потрібно окремо один від одного:

За допомогою ламінування ви отримуєте блискучу зачіску використовуючи косметику, що створює навколо кожного волоска захисну плівку.

Під час шайнінга пасма просочуються косметичним засобом складеним з ефірних олій. Йде вплив вже на внутрішню структуру.

Кератинове випрямлення - обробка волосся засобом з кератином, з подальшим температурним впливом. Деякі засоби містять більше формальдегіду, інше менше.

Нанопластика - модифікований варіант випрямлення кератином спеціально для жорстких і кучерявих пасом з переважанням натуральних компонентів у складі.

У будь-якому випадку, ви отримуєте не тільки гарний ефект прямого волосся, але і лікуєте свої локони. Тут все залежить від того, який з методів вам більш кращий і чи немає протипоказань.

 

Якщо це безпечно, чому майстер працює в гумових рукавичках?

Звернемося до хімії та фізіології. У великої кількості косметичних випрямлячів рівень РН не доходить до 1,5. Наш епідерміс має РН 7. Все тому, що головними активними елементами є амінокислоти, а це може серйозно пошкодити шкіру рук, якщо працювати з таким препаратом щодня. 

 

Чи немає протипоказань по нанопластики для дітей або вагітних?

Вітчизняні представники косметичних брендів, а також майстри заявляють, що це абсолютно безпечно. Якщо ви турбуєтеся з цього приводу, краще проконсультуватися з лікарем. 

 

Зробила нанопластику, чи можна після процедури пофарбуватися?

Однотонні фарбування можливо робити на наступний день, а освітлення через 2, а краще 3 місяці. Попередньо зробіть тест на одній прядці. Не забувайте, що до складу фарб входять амінокислоти, здатні «з'їсти» відтінок. До речі, якщо в засобі всього 3% освітлювача, то воно нешкідливе, але якщо 9%, то велика частина складу-випрямляча буде змита. Фарбуватись перед процедурою, втім, можна, але вибирайте фарбу на тон або два темніше, ніж зазвичай.

 

Як впливає нанопластика волосся на хну?

Теоретично, фарбується хною можна хоч і на наступний день після процедури. Але досвідчені майстри рекомендують почекати до двох тижнів.

 

Чи потрібен спеціальний догляд шампунь і бальзам для підтримки результату?

Будь-який якісний варіант улюбленої торгівельної марки. Нанопластика не так вимоглива до домашнього догляду як кератин. Після кератину потрібно використовувати шампуні з низьким вмістом сульфатів, а нанопластика позбавлена цього недоліку. 

 

Як часто можна робити нанопластику?

Процедуру нанопластики потрібно проводити не частіше двох разів на рік. 6 місяців оптимальний період дії після застосування.

 

Чому нанопластика для волосся протрималася всього місяць?

Це залежить не тільки від засобу, але і, в першу чергу, від вас самих. Звичайно, важливо підібрати професійний засіб і повністю дотримати всю технологію його нанесення, але навіть після цього є вплив навколишнього середовища — перепади температур, дощ, сніг, сильний вітер. Все це робить негативний вплив. Плюс важливо який стан вашого волосся до процедури - на здорових локонах ефект тримається довше. Але найчастіша причина передчасного завершення ефекту, не дотримання технології застосування. 

 

Які популярні бренди існують?

Існуює величезна різноманітність брендів. Ви можете вибрати будь-який вподобаний за відгуками. У Бразил-Проф представлені такі торгові марки: Felps Professional, Ykas Cosmeticos, AgiMax від Soller Brasil, Richee. Кожна з них нами протестована і схвалена.

 

Хто зі знаменитостей користувався методикою?

Дженніфер Лопес, актриса в театрі, кінозірка і співачка, активно користується методикою нанопластики, для отримання своїх розкішного і відомого волосся:

 

Є припущення, що нанопластику використовують Наталі Портман - актриса і кінорежисер і Ніколь Кідман:

 

Скоріш за все, неодноразово вдавалася до даної методики чудова Сандра Буллок.

 

Популярна зірка екрану Дженніфер Еністон.

 

Модель Наомі Кемпбелл.

 

Який висновок? Підсумки

Природно, не всі вважають за необхідне доносити до широкої публіки свої способи отримання краси. Але ніхто не заважає вам користуватися перевіреними методами.

Тому, якщо вам важливо, щоб локони були здоровими і красивими, віддавайте перевагу якісним продуктам і хорошій інформаційній підтримці. BRAZIL PROF вам в допомогу!