Жінки фарбували своє волосся в певні тони ще кілька тисячоліть тому, правда, в ті часи, як відомо, повноцінних фарб не було, тому модниці використовували різні підручні засоби, такі, наприклад, як кров домашніх тварин, деревна кора, сік певних овочів і горіхів. Крім того, в стародавні часи жінки також використовували для фарбування волосся хну, а також інші рослини, які мали фарбуючі властивості.

Як правильно фарбувати волоссяЗвісно, стародавні модниці витрачали досить багато часу на приготування барвника, за допомогою якого можна було пофарбувати волосся в певний колір.
Сучасним жінкам немає необхідності витрачати свій дорогоцінний час на приготування фарбувальних сумішей для волосся, адже можна прийти в будь-який косметичний магазин і придбати фарбу потрібного відтінку.

Крім того, в будь-якому місті з кожним днем ​​з'являється все більше салонів краси, в яких досвідчені перукарі-стилісти допоможуть надати волоссю абсолютно будь-який колір. Правда, не всі жінки йдуть до салону краси на процедуру фарбування волосся, так як вартість такої послуги досить висока. Крім того, не у всіх сучасних жінок є вільний час, який можна витратити на відвідування перукарні або салону краси.

Ще одна причина полягає в тому, що деякі панянки елементарно відчувають себе незатишно в салонах краси. У всіх цих випадках рекомендується робити фарбування волосся самостійно вдома, тим більше, в продажу є широкий вибір фарб. Такі фарби абсолютно прості в застосуванні, потрібно лише уважно вивчити інструкцію, потім нанести фарбувальний склад на волосся, а через певний час змити. З одного боку, все дуже просто, але деякі панянки псують своє волосся навіть дуже щадними фарбами.

Крім того, дуже часто проблема полягає ще й в тому, що волосся набуває абсолютно незрозумілого відтінку або кольору навіть після застосування найкращою фарбою. Для того, щоб таких неприємностей не виникало, необхідно вивчити головні правила такої процедури самостійно вдома.

Корисні рекомендації по фарбуванню волосся своїми силами:

  • Для початку потрібно правильно підібрати фарбу потрібного відтінку, причому, купувати потрібно лише фарбуючи засоби відомих і перевірених виробників.
  • Перед тим, як безпосередньо приступити до фарбування волосся, необхідно перевірити, чи немає алергічної реакції на якийсь компонент фарби. Для цього необхідно нанести невелику кількість виготовленного фарбувального складу на малопомітну ділянку шкіри.
  • Якщо на цій ділянці почався сильний свербіж або з'явилися якісь інші симптоми алергії, то краще відмовитися від застосування цієї фарби, яка викликала негативну реакцію організму.

Тим, хто хоче кардинально змінити свій стиль, настійно рекомендується використовувати ті фарби, які швидко змиваються. Такі фарби називаються тонуючими, а перевага їх полягає в тому, що вони досить швидко змиваються, а це значить, що якщо новий колір не підійде, то з часом можна буде спробувати якийсь інший колір або відтінок. Ще одна перевага тонуючих фарб полягає в тому, що вони зміцнюють волосся, роблять їх більш доглянутими.

Для стійкого фарбування рекомендується використовувати перманентні фарби для домашнього використання, але потрібно знати, що вони можуть сильно зіпсувати структуру волосся. Тому необхідно вибирати щадні фарби, з вмістом різних компонентів рослинного походження.

Для того, щоб перманентна фарба не зіпсувала волосся, наносити її бажано мінімум дня через два після того, як помили волосся. Справа в тому, що волосся після прийому ванни поступово покриваються шкірним салом, яке створює найтоншу захисну плівку. Волосся в цьому випадку прекрасно фарбуються, а перманентний барвник не завдає їм ніякої шкоди.