Гладке, рівне, шовковисте полотно здорового і доглянутого волосся — це справжня мрія багатьох дівчат різного віку. Але від природи мало хто має справді гарні здорові кучері. На щастя, існує кератинове випрямлення волосся – процедура, яка створена саме для того, щоб зробити жіночі мрії реальністю. Зараз її проводять у багатьох салонах краси, але далеко не всі знають про особливості цього способу догляду, його переваги та недоліки.

ботокс волоссяЩо таке кератинове випрямлення волосся?

Кератинове випрямлення волосся передбачає нанесення на локони особливого складу - засобу з рідким кератином. Після цього пасма піддаються впливу досить високих температур, завдяки чому молекули кератину досягають серця волосяного стрижня, запаюють усі пошкоджені ділянки та обволікають волосся з усіх боків, стаючи своєрідним захисним покриттям.

Завдяки цьому локони стають здоровими, отримують порцію лікування та надійний захист від факторів довкілля. Кератинове відновлення волосся надійно усуває кінчики, що січуться, справляється з проблемою підвищеної ламкості, нейтралізує сухість, а також додає пасмам здорового блиску. Приємним бонусом до цього стає ідеальне випрямлення.

Таким чином, вся суть процедури - одномоментне живлення, відновлення та випрямлення пасм шляхом насичення волосяних стрижнів білком (рідким кератином) та іншими поживними речовинами. Кератин для волосся - це чудовий спосіб привести локони до ладу. Але він дає ефект лише на якийсь час, через кілька місяців зовнішній вигляд зачіски стає незмінним.

Як проводиться процедура кератин для волосся?

Кератування волосся, як правило, є салонною процедурою. Багато дівчат примудряються проводити її й в домашніх умовах, але ніхто не може гарантувати, що це не закінчиться пошкодженням локонів або просто нерівномірним ефектом. Найкраще довірити процедуру кваліфікованому спеціалісту з відповідним досвідом.

Зазвичай процедура кератин для волосся займає не більше 2-2,5 годин, тривалість може бути меншою - вона визначається довжиною і густотою локонів. Вся робота складається з чотирьох основних етапів:

  • глибоке очищення - при цьому необхідно використовувати особливий шампунь, основна функція якого - надійне забезпечення розкриття лусочок волосяного стрижня;
  • сушіння пасм, що супроводжується скрупульозним розчісуванням;
  • нанесення спеціального складу на локони;
  • просушування феном, яке доповнюється термічною обробкою якісним випрямлячем (температура повинна триматися на позначці 230 °C, щоб кератин надійно просочив пасма і закріпився).

Зазвичай кератинове вирівнювання волосся на цьому закінчується, проте деякі професійні засоби вимагають додаткового очищення та повторного сушіння. Ця інформація обов'язково наведена в інструкції на упаковці.

Волосся після кератину: скільки триває ефект?

Багато дівчат цікавляться, як поводиться волосся після кератину, чи потрібно за ними додатково доглядати, і скільки в цілому триває ефект від такої процедури. Загальна тривалість результату залежить від кількох чинників: від індивідуальних особливостей організму, початкового стану локонів, якості проведення процедури та правильності догляду за пасмами. Майстри рекомендують для збереження результату дотримуватися наступних правил:ботокс для волосся

  • не збирати волосся в хвіст, а також не сколювати його шпильками протягом декількох днів після процедури;
  • відмовитися від застосування засобів для укладки (хоча б 5 днів після кератування);
  • відмовитися від миття голови на стільки, скільки цього вимагає конкретний засіб (про це може поінформувати майстер чи інформація на упаковці);
  • користуватися лише безсульфатними засобами для миття локонів;
  • доглядати волосся за допомогою косметики, що містить кератинові засоби (професійна маска та ополіскувач), при цьому не зайвим буде купити їх виробництва тієї ж марки, що і склад для випрямлення;
  • користуватися захисними засобами під час плавання в басейні або в солоній морській воді;
  • ховати волосся від сонячних променів;
  • фарбуватися лише безаміачною фарбою і лише через два тижні після випрямлення.

Якщо вам цікаво, як візуально виглядає і як відчувається кератин для волосся, відгуки дадуть відповідь вам на ці питання. Також у відгуках багато хто ділиться думкою про ефективність різних засобів — вивчити такі поради буде не зайвим.

Відмінні засоби для кератинового випрямлення волосся представлені у каталозі інтернет-магазину Brazil-Prof. Це професійні склади від відомих бразильських брендів, які допоможуть досягти ідеального результату. Досвідчені консультанти допоможуть виконати підбір кератинових засобів, а також косметики для догляду за локонами після процедури з урахуванням індивідуальних побажань.