Сьогодні величезною популярністю користується така процедура як кератинове випрямлення волосся. Суть цього методу полягає в усуненні електрики і розгладженні кутикул за допомогою рідкого кератину. Кератинове вирівнювання допомагає зробити волосся більш слухняним, здоровим і шовковистим. Після зробленої процедури про проблеми з волоссям можна забути на 3-6 місяців.

Головні види

кератинове випрямленняМета кератинового випрямлення - відновити спотворені локони, а також зробити їх естетичними і слухняними. В основному волосся піддаються деформації через негативний вплив погодних умов.

Кератин ділиться на два види - американський і бразильський. Але, все залежить від виробника і складу, тому варто вибирати якісний кератин.

Американські препарати містять речовину метіленгліколь, яке є безпечним для людських локонів. Такий засіб дорого коштує в порівнянні з бразильським препаратом. Але воно виправдовує свою ціну, адже в американському кератині міститься велика кількість натуральних і корисних речовин, а також біологічні добавки.

Бразильські засоби допомагають забезпечити стійкий і тривалий результат. Але через вміст такого компонента як формальдегід, відбувається випаровування при контакті з технікою для випрямлення волосся. Це зачіпає слизову оболонку дихальних шляхів і все осідає на легені.

Кератин торгової марки FELPS - є бразильським, але це один з небагатьох препаратів південноамериканського континенту, який НЕ містить формальдегід.

Переваги і недоліки, протипоказання

плюси і мінуси кератинового вирівнюванняЦя процедура має як плюси, так і мінуси. Але переваг значно більше. Найголовніша гідність - це поліпшення розчісування, випрямлення і укладання волосся. Після кератинового випрямлення локони стають гладкими і слухняними, а також набувають ефектний блиск. Навіть в погану погоду волосся не піддаються деформації і зберігають колишній вигляд. Кератин забезпечує захист від холоду, вітру, сонця та інших погодних факторів. Ще однією перевагою є те, що подібний метод підходить для жінок з різним типом волосся.

На жаль, випрямлення за допомогою кератину має і декілька недоліків:

  • Наявність формальдегіду. Він входить до складу деяких спеціальних засобів. Ця речовина негативно впливає на стан здоров'я людини.
  • Можливий стрес для волосся. При рясної кількості кератину волосся стає важкими. Через це вони можуть випадати.
  • Регулярне забруднення локонів. Голову доводиться мити частіше через сильну жирністі коренів.

Цю процедуру категорично заборонено пробувати певним категоріям. У список входять люди з онкологічними патологіями, вагітністю, астмою, алергією на кератин, гормональними збоями і андрогенної алопецією. Також забороняється пробувати цей метод людям, які приймають антибіотики, мають пошкодження і захворювання, пов'язані зі шкірою голови.

Випрямлення за допомогою кератину - це чудова процедура, яка зможе привести в порядок волосся, а також зробити їх більш здоровими і гладкими. Якщо процедура буде проведена грамотно, то локони придбають естетичний вигляд.