Здорове волосся - це запорука краси, які її підкреслюють, або ж приховують недоліки. Щодня волосся потребує правильно підібраному догляду і турботою за ними. Перш за все, це залежить від способу життя, особливо гостро стоїть питання навесні, коли організму не вистачає вітамінів, в такому випадку потрібно подвійний догляд.
До ряду основних принципів по догляду за волоссям відносять: очищення, пом'якшення та відновлення - паралель тим же рекомендаціям, що і для догляду за шкірою обличчя. Здоров'я волосся безпосередньо залежить від внутрішнього стану - настрій і здоров'я.

Правила догляду за волоссям в домашніх умовах:

Мити волосся 2-3 рази на тиждень;
Застосовувати індивідуально підібраний шампунь;
Масажувати під час миття голови;
Для змивання шампуню використовувати прохолодну воду (для блиску волосся);
Використовувати кондиціонер і маску після кожного миття голови (для гладкості і легкого розчісування волосся);

Наносити косметичне масло на кінчики вологого волосся після сушіння волосся;
Розчісувати волосся 6-7 разів на день, дерев'яним гребенем або масажною щіткою.
Кератиновое випрямлення волосся і ботокс. Для чого необхідні дані салонні процедури? Живить і відновлює волосся по всій довжині, створює гнучку і міцну молекулярну мікросітку (забезпечує гладку поверхню волоссю).

Увага! До вибору майстра варто підходити відповідально, вивчивши відгуки та поспілкувавшись безпосередньо з самим майстром. Так як працює велика кількість недобросовісних майстрів, які використовують засоби з формальдегідом, він завдає істотної шкоди здоров'ю (випадіння і ламкість волосся, уповільнення росту волосся і сухість шкіри голови).

У чому різниця між кератином і ботоксом? Як правило, кератинове випрямлення підходить більше для власниць кучерявого волосся, а ботокс для прямого або хвилястого волосся. Вартість кератинового випрямлення і ботокса приблизно однакова, починаючи від 700 грн в залежності від довжини волосся і самого майстра (чи працює він в салоні або вдома). Після даної процедури необхідно користуватися безсульфатним шампунем, його вартість становить від 300 грн.

домашній догляд за волоссямПриділяючи увагу здоров'ю волосся, варто підходити уважно до вибору гребінця. Зараз дуже великий асортимент в магазинах, але найкращі - дерев'яні, або гребінець з натуральної свинячої щетини. Пластмасові підійдуть не гірше.
При вітряної погоди необхідно збирати волосся в косичку або хвіст (він може травмувати волосся при неправильному виборі резинки), для того щоб волосся не плуталися і не терлися об одяг.

Взимку волосся потрібно ховати під шапку або капюшон, щоб уникнути різких перепадів температури, а влітку користуватися засобами від захисту сонця для волосся або користуватися головними уборами.

Щоденний догляд і перераховані вище правила приведуть волосся в ідеальний стан. Необхідно користуватися правильно підібраним шампунем, масками, кондиціонерами і скрабами, розчісувати волосся частіше і не травмуватися їх резинками, сушінням і іншими термальними засобами. В результаті волосся стане шовковистим і «подякують тобі».