Багато жінок мріють про красиве і здорове волосся, але не все так просто, на стан волосся впливають такі фактори як, перепади температури, часта укладка, проблеми з шлунково-кишковим трактом, неправильний догляд за волоссям, стрес.

Надати їм гладкість і красу зможуть салонні процедури ботоксу і кератину. Що краще і яка між ними різниця, підкаже порівняння наведене нижче.

Ботокс

Різниця між кератином і ботоксомБотокс застосовується для лікування пошкодженого волосся, перешкоджає руйнуванню волосяних цибулин, сприяє швидкому росту волосся. Склад ботокса, який наноситься на всю довжину, проникає всередину, тим самим відновлюючи дисульфідні зв'язки і заповнюючи пошкоджені ділянки. Після такої процедури, цибулини волосся і шкіра голови, насичуються поживними речовинами, завдяки яким волосся стає здоровим, міцним і блискучим. Процедура вважається накопичувальною, як правило необхідна повторна процедура через 3-4 місяці.

Незважаючи на всі свої достоїнства, ботокс має свої плюси і мінуси. До плюсів процедури можна віднести:

  1. Прибирає пухнастість волосся
  2. Усуває посічені кінчики
  3. Волосся стає еластичним
  4. Від процедури не пропаде об'єм волосся
  5. Запобігання випадіння волосся
  6. Здатний зміцнити тонке волосся
  7. Насичення поживними речовинами цибулини волосся і шкіри голови

плюси і мінусиМінуси процедури ботокса:

  1. Висока вартість
  2. Можливо прояв алергічної реакції
  3. Обов'язкове повторення процедури
  4. Використання тільки безсульфатних шампунів

Що стосується вагітності та годування груддю, то тут немає ніяких протипоказань якщо в салоні є склад, спеціально розроблений для таких випадків, не забудьте попередити майстра про своє становище.

Ботокс не є небезпечним, нашкодити волоссю зможе тільки неправильне використання складу. У ньому є багато вітамінів, амінокислот, корисних масел, які необхідні для волосся. У ботокса немає шкідливих хімічних речовин, тому він безпосередньо не здатний завдати шкоди вашому волоссю і здоров'ю.

Кератин

Кератин - це білок особливої ​​структури і міцності. Основне призначення кератину - випрямлення волосся. Багато дівчат, володіючи кучерявим, або хвилястим волоссям вдаються до даної процедури. Кератин не сприяє поліпшенню структури волосся, він обволікає волосся захисною плівкою, для захисту від негативних факторів впливу.

До основних переваг процедури можна віднести:

  1. Можливість швидкого укладання волосся за допомогою фена
  2. Блиск, шовковистість і гладкість волосся
  3. Легке розчісування
  4. Захист від негативних факторів навколишнього середовища
  5. Позбавляє від наелектризованості волосся
  6. Усунення посічених кінчиків
  7. Потовщення волосся

До недоліків кератинового випрямлення відноситься наступне:

  1. Зменшення об'єму волосся візуально
  2. Випаровування формальдегіду при взаємодії складу з високою температурою
  3. Труднощі з фарбуванням волосся після процедури
  4. Алергічна реакція на склад

Незважаючи на те, яка процедура виявиться вам ближче, ботокс або кератин, в будь-якому випадку вибирайте хорошого майстра з якісними складами. Пам'ятайте, хороший склад не може коштувати дешево. Не економте на собі і тоді можливо довго насолоджуватися приголомшливим ефектом від цих процедур.