Utyuzhok dlya keratinovogo vipryamleniya

Про особливості проведення кератинового випрямлення і ботокса волосся написано безліч корисних статей. Ми поверхнево торкнулися списку інструментів для кератинування в деяких з них.

Багатьма з цих аксесуарів можна знехтувати, але провести процедури без випрямляча (стайлера, плойки) не представляється можливим. Експерти Бразил-Проф повністю розкриють тему випрямлячів, щоб після прочитання у вас не залишилося жодного питання.

Праска для кератинового випрямлення - найважливіший інструмент. Застосовується при професійних салонних процедурах. Однак для відновлюючих послуг використовується інший, холодний випрямляч.

 

Як вибрати праску для кератину. Гарячий і холодний випрямляч


Випрямлячі в кератиновій області прийнято розділяти на дві групи:

 

  • Гарячий. Застосовується для кератину, нанопластики і ботокса. Працює за принципом термічного впливу. Після нанесення складу, його потрібно «запечатати» в волосся. Цю функцію виконує гарячий інструмент. Під дією високих температур, нанесений склад запаюється в волосся. Відбувається основний ефект - розгладження.

Горячий титановый утюжок для кератина

  • Холодний. Інфрачервоний ультразвуковий, застосовуються для проведення відновлюючих процедур в холодних техніках. Зовні інфрачервоний девайс практично не відрізняється від звичайного випрямляча. Він має звичну форму і дві пластини. Основна відмінність - в принципі роботи.

Щоб активувати нанесений склад, перша пластина випромінює ультразвук, розщеплює косметичний засіб на найдрібніші частинки до пароподібного стану.

Це дозволяє засобу максимально проникнути вглиб і діяти ефективніше. Друга, виконує функцію запечатування складу, під дією  тиску і інфрачервоного випромінювання.

Тому оптимальним є застосування такого інфрачервоного прасування для відновлення і холодного ботокса. Основна відмінність холодного ботокса від класичного полягає в тому, щоб не впливати високими температурами.

Примітно, що до такого випрямляча можна не боятися доторкнутися, він не нагрівається і не тримає температуру, звідси і назва - холодний. А ось з гарячим потрібно бути обережніше, можна обпектися. Кучеряві пасма такому приладу ідеально розгладити не вдасться. Тому для кератину, нанопластики і стандартної техніки ботокса слід використовувати гарячу праску.

Инфракрасный утюжок для восстановления

Фахівці рекомендують використовувати випрямляч з інфрачервоним випромінюванням:

 

  • Для живлення волосся корисними для його зовнішнього вигляду і стану компонентами;
  • Для розгладження кератинових лусочок;
  • Для зволоження волосся, надання йому м'якості і щільної структури;
  • Для додання блиску і еластичності.

 

Типи покриття. Види пластин у випрямлячів


Ми з'ясували, холодний випрямляч має інфрачервоні та ультразвукові пластини. Але що стосується його побратима, тут варіантів побільше. І не всі вони підходять для надання послуг з випрямлення та реконструкції волосся. Щоб досягти якісного ефекту від кератинування, важливо, щоб гарячий випрямляч виготовлявся з правильних матеріалів.

 

Металевий

Сталь є найпоширенішим і логічним елементом в техніці, але в поточних реаліях вона застаріла і йде в минуле перукарської галузі. Це найпростіший і бюджетний тип, який потрібно використовувати не частіше 1 разу на 30 днів з великою кількістю косметики для термозахисту.

У більшості випадків від сталі більше шкоди, ніж користі. Вона нерівномірно прогрівається. На ділянках де потрібна температура-її не вистачає, а там де потрібно дбайливе протягування і прогрів відбувається перепалювання.  

 

Алюмінієвий 

Алюміній також застосовується при виробництві пластин. У звичайному вигляді вони не особливо відрізняються від залізних. Є варіант з анодованим покриттям. Зверху створюється додаткова захисна плівка з оксиду. Але все одно під нею знаходиться алюміній. Через недостатньо рівномірний прогрів, такий вид не підходить для кератинового випрямлення і подібних послуг.

Найчастіше, такий матеріал застосовується в побутових стайлерах і плойках. У домашніх умовах його краще використовувати з термозахистом - спеціальним косметичним засобом у вигляді спрею або лосьйону. Це частково убезпечить локони при регулярному використанні.

 

Тефлонові

Тефлон асоціюється з відомими сковорідками. Запобігає пригоранню і покращує ковзання. Ось і така праска краще ковзає. Здавалося б - ідеальне рішення! Але тефлонове покриття має властивість стиратися, а під ним знаходиться все та ж сталь. Гарне було б рішення, але термін експлуатації та інші характеристики не дозволяють його продуктивно використовувати в професійній сфері.

 

Титановий

Підбираємося до відповідного під наш вид діяльності інструменту. Титан в прасках блискавично розігрівається. Це легкий метал з високим показником теплопровідності. Виготовлені з нього пластини мають підвищений рівень надійності і тривалий термін служби.

Завдяки гладкості матеріалу волосся не прилипає на етапі випаровування складу. Матеріал не має проблем з нерівномірним прогріванням, має гіпоалергенні властивісті та прекраснє ковзання. При контакті з косметикою титан не вступає в небажані хімічні реакції.

Такі переваги цінуються професійними майстрами і ці пристрої ви часто зустрінете в салонах краси. Популярна модель - утюжок BRP-516. Це універсальний випрямляч для кератинового випрямлення і гарячих послуг. Підходить для неслухняних, кучерявих локонів і сильного завитка. При дотриманні температурного режиму застосовується і з нормальними волоссям. 

 

Керамічний

Керамічні поверхні також вітаються в проф середовищі. На відміну від титану дбайливіше розгладжують локони. Підходить для освітленого, сухого, блонд і ослабленого волосся. З ними краще працювати при температурі до 170-180 градусів з невеликою кількістю протягувань, щоб ще більше не пошкодити і так «втомлені» пасма. 

 

Турмаліновий

Хороший, природний матеріал з відповідними характеристиками. Турмалін (камінь) перемелюють в дрібну крихту до борошна. Після чого він наноситься на керамічну поверхню. Ще його називають кераміка-турмалін. Примітний тим, що має функцію іонізації, дбайливо протягує, має ефект антистатики, запобігає електризацію пасом. 

 

Види поверхонь по функціоналу:

 

Фіксована. Статична, нерухома. Нічим не примітний варіант. Такий випрямляч для кератину можна використовувати з оглядкою на чинений тиск і уникати заламування, щоб не перестаратися. 

 

Плаваюча 3D. Це сучасний вигляд поверхні. Вона здатна зміщуватися в сторони і при протягуванні допомагає запобігти заломам. Дозволяє не виривати волосся, підвищує якість і комфорт при виконанні процедури.

 

Розміри робочої області на кератинових прасках:

 

1. Широкі. Варіюються від 3 см і більше. Призначені для випрямлення щільних, густих, об'ємних пасом. Чим більше розмір тим швидше буде виконана процедура.

Утюжки с широкими пластинами

2. Вузькі. Від 1.5 см до 3 см.застосовуються для роботи з клієнтами у яких коротка стрижка, або у важкодоступних ділянках, в районі вух і для протягування чубчика.

 

Утюжки с узкими пластинами

Стандартний розмір, який вважається оптимальним, - 33х90 мм. З такими параметрами фахівцеві комфортніше маніпулювати різною довжиною. Досвідчені майстри знають, що для обробки довгих і густих локонів краще віддати перевагу пластин 40х95 мм, а для коротких, вибрати пристрій з більш вузькими, наприклад, 25х80 мм.

 

Параметри і характеристики на які варто звернути увагу при покупці

 

 

  • Наявність і спосіб регулювання температурного режиму;
  • Потужність;
  • Ергономічність і зручність використання;
  • Додаткові насадки і можливості.


Терморегуляція

Терморегуляция

Фактор, що впливає на якість надання послуги кератину або ботокса, – наявність функції терморегуляції і спосіб установки терморежиму. Слід обумовити, що найвищий показник температури нагрівання пластин повинен бути не нижче 230°. При більш низькому показнику необхідного ефекту для афро і щільного, товстого локона домогтися не вийде. Якість волосся безпосередньо буде залежати від температури нагрівання :

 

  • Для знебарвлених або натуральних пошкоджених необхідна t° нагріву не більше 170°;
  • Для натуральних пористих або кучерявих показник t° покриття повинен варіюватися від 200° до 220°. Варто також відзначити, що на максимальному показнику 230° працюють тільки справжні майстри своєї справи з досвідом.


За критерієм температури виділяють наступні види девайсів:

 

  • Без можливості регулювання терморежиму (не підходить для наших завдань);
  • З механічним управлінням температурою;
  • З електронною установкою терморежиму без функції запам'ятовування;
  • З електронним регулюванням з можливістю запам'ятовування.


Важливо! Незважаючи на привабливу вартість приладу без можливості терморегуляції, він не підійде для професійного використання. Недотримання зазначених норм навіть на кілька градусів може спричинити незворотні наслідки. Волосся буквально згорить і стане сухим і крихким. Тому оптимально купувати праску з екраном, на якому завжди видно, до скількох градусів нагрітий прилад.

Особливість механічного терморегулятора в тому, що, вибравши один раз відповідний режим, користувачеві не доведеться кожен раз налаштовувати прилад. Моделі з електронними терморегуляторами дозволяють завжди вибирати точну температуру, однак при кожному включенні потрібний режим доведеться вибирати заново. Однак такі моделі випрямлячів найбільш оптимальні для професійної якісної роботи. Деякі з них наділені функцією запам'ятовувати попередні режими, що робить їх застосування ще більш зручним.

 

Потужність

Мощность и нагрев

Важливо пам'ятати про потужність інструменту. Чим більший показник потужності, тим оперативніше нагрівається праска. Майстри кератинового випрямлення волосся віддають перевагу пристроям з потужністю 40-50 Вт, адже бажаний температурний режим буде досягнутий за 30 сек.

Ще один важливий критерій при виборі випрямляча – швидкий нагрів приладу. Мова тут не тільки про те, наскільки швидко пристрій нагрівається при включенні. Важливо, щоб була можливість швидко змінити температуру під час використання.

Особливість професійних прасок - наявність в конструкції РТС-елемента, завдяки якому з'являється можливість нагріву пластини до бажаної температури за 30-60 сек., а міняти цей показник за 10-30 сек. Крім того, цей елемент відповідає за безперебійну роботу приладу протягом довгого часу.

 

Ергономічність і зручність

Udobstvo utyuzhka v ruke

Яким би потужним і багатофункціональним не був випрямляч, взаємодіяти з ним буде максимально незручно, якщо він занадто громіздкий, багато важить і некомфортно лежить в руці фахівця. Тому при виборі слід зосередитися на наступних факторах.

Зручність. Прилад повинен зручно лежати в долоні майстра, тому що процедура кератину триває не одну годину. Неприпустимо, щоб неправильно підібрана форма приладу привела до надмірного навантаження на кисть, перетискання судин і затискання нервів в долоні, підвищеної стомлюваності і болів в руці.

 

Обов'язково слід брати до уваги такі характеристики, як розмір випрямляча для кератину і ботокса, розмір ручок, загальна вага пристрою, покриття ручок (гладке/прогумоване), присутність рельєфного нанесення на корпус і т. д. Тільки ідеальне поєднання всіх цих характеристик дозволить майстру виконати свою роботу якісно і швидко. Визначити оптимальний для себе варіант можна тільки практичним шляхом, деякий час потримавши інструмент в руках.

 

Якісний провід живлення. Тільки на перший погляд може здатися, що ця деталь приладу не має ніякого відношення до процедури випрямлення. Однак перш, ніж вибрати, уважно огляньте його шнур. Оцініть наступні моменти:

 

  • Обплетення повиннє бути міцним, але еластичною. Це забезпечить відсутність заломів при перегинах, а значить, довгий термін служби;
  • Довжина проводу повинна бути максимальною, особливо якщо доводиться надавати послугу випрямлення не на робочому місці. Невідомо, в яких важкодоступних місцях можуть опинитися джерела живлення в незнайомому місці;
  • Шнур в місці з'єднання з ручкою повинен обертатися на 360 градусів. Це позбавить власника від постійних перекручувань дрота, а, значить, від витрат часу на його періодичне розкручування.

 

Функція самовідключення

Утюжок с автоматическим выключением

Ще один момент - функція автоматичного відключення. Такою можливістю володіють далеко не всі пристрої. При цьому самовідключення необхідно, якщо з якихось причин майстер забуде вимкнути прилад. Через 1 годину він автоматично відключиться, запобігши не тільки можливому загорянню, але і перевитраті електроенергії. Крім того, він вбереже нерви фахівця, який не буде переживати, чи вимкнув він випрямляч.

 

Додаткові насадки

Насадки для утюжка

Новачки в сфері індустрії краси можуть розгубитися, побачивши набір насадок для випрямляча, таких як гофре, для завивки волосся і т.д. однак прилад купується для надання вузькопрофільних послуг, а для цього важливі якісні рівні пластини з правильного матеріалу. Тому комплекти з десятьма насадками не потрібні тим, хто займається саме цією роботою. Це просто зайва трата грошових коштів.

 

Який кращій випрямляч для кератину? Висновки

Якщо у вас як у топ майстра бюджет дозволяє придбати кілька девайсів, варто вчинити саме так. В арсеналі справжніх професіоналів завжди є кілька варіантів, що розрізняються між собою.

Початківці майстри, до речі, теж досить швидко розуміють, що одним приладом їм не обійтися, оскільки доводиться працювати не тільки з різною довжиною волосся, але і стикатися з іншими непередбаченими випадками. А в цілому, кращий випрямляч для кератину, той з яким вміють правильно поводитися. З обмеженими фінансами беріть титановий він більш універсальний і вирішить більшість завдань. 

Компанія Brazil Prof пропонує не тільки професійні косметичні засоби, але ще і необхідний інструмент, щоб ваша зачіска була красивою, а локони дійсно прямими, здоровими і захищеними від перепадів температур і будь-якого іншого негативного впливу. Ви просто вибираєте те, що вам дійсно потрібно і з задоволенням користуєтеся.