Багато жінок замислюються про те, щоб розпрямити свої локони, адже в моді знову довге і пряме волосся. Природно, кращим варіантом є визнане кератинове випрямлення, проте навколо даної процедури виникло дуже багато міфів. І тому технолог компанії Brazil Prof пропонує ознайомитися з декількома фактами.

 

Що таке випрямлення

 

кератинове випрямленняЗа своєю суттю саме розпрямлення волосся є так званим '' побічним ефектом '', адже мета процедури - лікування і відновлення. Вона проходить наступним чином:

 

  1. На волосся наноситься спеціальний кератин, який містить косметичний засіб;
  2. Локони розгладжуються професійним випрямлячем під впливом температури, що дозволяє активним речовинам проникнути в структуру кожного волоска.

 

Звичайно, волосся при цьому стають прямими, навіть якщо перед цим були кучерявими. Однак саме цей додатковий ефект і приваблює дівчат. На ньому вирішили зробити акцент, але слід знати - товсте і сильно кучеряве волосся не кожен кератиновий склад може взяти з першого разу. Вони цілком стануть «слухняними» і просто кучерявими. Якщо ж спочатку волосся були кучерявими, то стануть хвилястими, а вже хвилясті зможуть стати цілком прямими.

 

До речі - випрямлення не може усунути посічені кінчики. Кератин НЕ споює їх і проблема залишається такою ж, як і була. Тому, якщо косметика для випрямлення допомагає вирішити цю проблему (і це зазначено на етикетці), варто задуматися, чи дійсно вона якісна і професійна.

 

Чи потрібен спеціальний догляд

 

Будь-яка професійна косметологічна процедура, яка проводиться з шкірою або волоссям, вимагає додаткового подальшого догляду. Після процедури випрямлення вам знадобляться:

 

  1. Спеціальний безсульфатний шампунь - звичайні використовувати не можна, так як після застосування звичайного шампуня, ефект буде змиватися;
  2. Небажано відвідувати басейн (в воді міститься хлор), часто мити голову або купатися в річках (озерах, море). Якщо нехтувати цими рекомендаціями, ефект довго не протримається.

 

А якщо пофарбувати волосся?

 

фарбування волоссяНе варто фарбуватися перед цією процедурою. Якщо недавно ви вирішили змінити свій природний колір або навіть просто нанесли фарбу, то майте на увазі - після випрямлення вони можуть стати світліше, як мінімум на тон. Також варто попередити свого майстра заздалегідь про те, що ви збираєтеся після фарбування провести випрямлення волосся - він підбере відповідну фарбу, трохи темніше звичайної, щоб ваш колір не сильно змінився.

 

Також врахуйте - фарбуватися після процедури краще через 10-14 днів. Якщо ви все ж збираєтеся використовувати барвники (неважливо, природні, професійні або якісь ще), робіть це до процедури і довіряйте це своєму майстру. Адже пігмент зможе запечататися разом з кератином, хоч і стане трохи світліше. А це значить - обраний відтінок протримається набагато довше. Фарба, нанесена після випрямлення, різко знизить якість самого випрямлення, плюс не зможе лягти ідеально рівно.

 

З правила є єдиний виняток - фарбування коренів. Справа в тому, що кератиновий склад наноситься не по всій довжині волосся - робиться відступ мінімум в 3 сантиметри від шкіри.

А якщо випрямити волосся вдома?

 

Нічого неможливого немає і це цілком реально, якщо процедуру буде проводити досвідчений майстер з наявним необхідним інструментом. Але ось провести цю процедуру самостійно складно - вона відноситься до одних з найскладніших, вимагаючи не тільки професіоналізму, а й повного дотримання всіх норм по нанесенню складу. Будь-яка помилка знизить результат лікування. А в найгіршому випадку може і зовсім дати протилежний результат - зробити ваші локони сухими, ламкими або пошкодженими.

 

Тому переконайтеся, що ваш майстер, як би професійно він (або вона) не стригли волосся, пройшли спеціальні курси з кератинового випрямлення і мають необхідний досвід. Новачкам це краще не довіряти.

 

Ще одне - волосся, які стали гірше після процедури свідчать про те, що ваш майстер припустився помилки. Це в тому випадку, якщо для випрямлення використовувалася дійсно професійна брендовий косметика і якісний інструмент. Досить нанести мало складу або нерівномірно розподілити його по локонам, щоб температура (іноді доходить до 230 градусів за Цельсієм), спалить і зіпсує саме волосся. Виправити таку помилку може тільки зміна стрижки і час, поки волосся знову відросте до колишньої довжини.

 

Волосся швидко жирніє, стали маслянистими, втратили обсяг

 

волосся швидко жирнієЦе вже свідчить про порушення технології. Занадто велика кількість складу призведе до того, що волосся стане більш жирним. Це ж відбувається в тому випадку, якщо склад перетримати. Тому так важливо все робити поетапно і строго дотримуватися технології. Адже те, що добре для темного і товстого волосся, не підійде світлим і тонким.

 

До речі, важливо і те, скільки разів майстер пройшовся професійним випрямлячем по локонам. Притому, по кожній пасмі окремо. Іноді достатньо 4 - 5 проходів. Але для тугого і пружного волосся може знадобитися і 10 проходів. Все вирішується виключно індивідуально в залежності від типу і стану вашого волосся.

 

Чи можна робити укладання або застосовувати засоби стайлінгу?

 

Випрямлення, як було сказано вище, не зовсім випрямлення. Це лікування волосся, так що якщо ви знову побажаєте зробити собі кучері, то сміливо можете накручувати локони. Також можна спокійно користуватися феном, утюжком, бігуді або щипцями. Це не вплине на ефект від проведеної процедури.

 

Також кератинове випрямлення не впливає на випадіння або ріст волосся. Воно впливає тільки на вже існуюче волосся. До того ж сам засіб не контактує з корінням волосся. Не міняє воно і товщину волосся, не робить і впливу на густоту вашої шевелюри. Кератин просто робить локони блискучими, гладкими, слухняними, відновлює їх структуру. Вони більше не будуть «пушитися» від зайвої вологості. Може тільки виникнути візуальний ефект більшого об'єму, за рахунок обволокування кожного волоска захисною оболонкою.

 

Відсутність формальдегіду

 

Більшість виробників вказують, що в кератинових складах присутній формальдегід. Він є газом, парами, що виникають при ряді хімічних реакцій, що протикають з кератином. Такі склади випускає безліч виробників, дратівливий запах відчувається дуже сильно.

 

Але дійсним фактом, що свідчить про те, що вашому здоров'ю нічого не загрожує, може служити професіоналізм майстра і використання якісної брендової косметики Brazil Prof без вмісту формальдегіду.

Протипоказання

 

Особливих протипоказань для випрямлення волосся немає. Це лікувальна процедура, яку можна застосовувати і в профілактичних цілях. І на будь-якому волоссі, незалежно від того, наскільки сильно вони в'ються, сухі вони або жирні, товсті або тонкі. Кератин є природним білком, з якого волосся і складається, так що зашкодити він сам не може ні в якому разі. Нашкодити може майстер, який виконує процедури не дотримуючись технології, або з недоліком досвіду.

І враховуйте - ефект може зберігатися від 3 до 6 місяців, в залежності від типу вашого волосся, обраного засобу і інших умов. Він накопичується з часом, і після кожної наступної процедури - ефект буде тривалішим. Слід взяти до уваги, що пошкоджене волосся вимагає окремої процедури відновлення волосся, а вже після - випрямлення. Багато аспектів залежать від майстра, тому будьте гранично відповідальні перш ніж записатися на процедуру кератинового випрямлення.